Opis

Vreće Floodsax® sprječavaju golemu količinu i snagu vode kako bi zaustavile poplave.

Apsorbiraju vodu i djeluju na isti način kao vreće pijeska, no nije ih potrebno puniti teškim pijeskom, a dizajnirane su tako da se koriste kao zaštitne brane (za gradnju nasipa), kao i za zaštitu objekata (stambenih i poslovnih).

Vreće za zaštitu od poplave jednostavno uronite u vodu na mjestu gdje ih je potrebno postaviti. Poluporozan unutarnji sloj sadrži stotine upijajućih kristala koji zadržavaju vodu pod golemim tlakom. Vreće se mogu presaviti tako da zauzimaju vrlo mali prostor u usporedbi s vrećama pijeska koje su teške, nepraktične i
propadaju nakon što se dugo ne koriste. Ove vreće za zaštitu od poplave iznimno su lagane, što otklanja pitanje zdravstvenih problema i pitanja sigurnosti koja se nameću pri rukovanju teškim predmetima kao što su vreće s pijeskom. Rok trajanja vreće je 5 godina na skladištu, a napuhnuta na mjestu poplave može ostati 6-8 tjedana. Vreće se proizvode i testiraju u Velikoj Britaniji, a idealne su za uporabu na područjima na kojima su česte iznenadne poplave. Biološki su razgradive pa se mogu odlagati na odlagališta otpada.

Način na koji se vreće koriste za obranu od poplava možete vidjeti na sljedećem videu: